Budgetlægning

Budgetlægning er en meget vigtig del af det bredere begreb ”økonomistyring”, og selvom det ikke er lovpligtigt, så kan det være svært at drive en succesfuld virksomhed uden at have et budget.

Det gør det muligt for dig at vurdere, om virksomheden udvikler sig som forventet og giver dermed også tid til at reagere på forskellige problemstillinger.

Typer af budget

Generelt set er der tre typer af budgetter, som er vigtige for virksomheder at have, alt efter hvor lang tid de har eksisteret.


  • Etableringsbudget: laves ved virksomhedsopstart og klarlægger opstartsomkostningerne, så du kan vurdere dit behov for startkapital.

  • Driftsbudget: Viser de forventede omkostninger og omsætning over en periode (normalt et år), så du kan se, om virksomheden kan køre rundt.

  • Likviditetsbudget: Minder en del om driftsbudget, men  fokuserer på virksomhedens cashflows måned til måned, så du er sikker på, at der er penge på kontoen.

Vi hjælper gerne

Vi ved udmærket, at budgetter som regel ikke er noget, folk nyder at lave. Vi vil gerne sørge for, at det bliver gjort, for det er meget vigtigt for en sund økonomi. Hvis du har brug for en hjælpende hånd, så kontakt os for et uforpligtende opstartsmøde, så vi kan klarlægge dine behov.

Søger du hjælp til andet? Se alle vores ydelser her.