Moms

Moms eller meromsætningsafgift er et skattetillæg og har i Danmark som regel en sats på 25% af salgsprisen. Majoriteten af danske virksomheder er momspligtige. Moms er essentielt beløbet, som en virksomhed dokumenterer for skat, som senere skal indberettes og betales. Omsætningen påvirker ens momspligt og derfor også hvordan momsberegning forekommer. Medmindre man forventer en omsætning for sit firma på mindre end 50.000 kroner om året, skal virksomheden momsregistreres.

Momsberegning & indberetning

Efter momsregistreringen skal alle virksomhedens produkter, varer, services og ydelser pålægges moms, også de købte. I sidste ende handler det om momsberegning for firmaet. På den ene side, beregning af den moms som firmaet skal betale for de købte varer, ydelser osv, altså Købsmoms. På den anden side, også  beregning af momsen som virksomheden opkræver ved salg af sine varer, altså Salgsmoms.

Når de to totale typer er blevet udregnet, kan man beregne momsen og derved afgøre om firmaet skal have penge tilbage eller betale yderligere. Med andre ord, fradragene for virksomhedens momsudgifter bliver stillet op mod momsen af virksomhedens indtægter. Derefter bliver momsen indberettet og betalt. Der er forskellige omstændigheder, der bestemmer, hvor ofte din virksomhed skal indberette moms.

For at afgøre hvor meget der skal afregnes, indberettes eller betales i moms, skal bogføringen være i orden. De fleste virksomhedsejere ser ikke frem til at momsregningen skal betales, men hvis tallene er lavet i tide, så kommer beløbet ikke som en overraskelse.

Vi står gerne for alt, der har med indberetningen af moms at gøre.

Hvis du selv ønsker at indberette moms, så aflæser vi de tal, du skal bruge. Disse vedlægges rapporten, som vi fremsender.

Kontakt os nu!
Ring: +45 26 19 22 29
Bliv kontaktet!